Linns nyårskrönika 2014

Fotografering  /  0  Kommentarer
Jag tycker att det hänt väldigt mycket detta år, det har varit ett fantastiskt år med mycket skratt, tårar och vänner som jag lärt känna ännu bättre! Tack för det 
 
Januari var en allmänt bra månad. Jag sov över hos Linda & Kajsa, kollade jätte mycket PLL, var med kompisar och annat vardagligt. Januari var också den månaden när jag fick byta klass till 7i och där jag fick min longchampväska (♥). Jag testade också att baka munkar (vilka blev ganska misslyckade) och så fick jag mitt kära skal som jag beställde hem. Just nu är det nästan helt och hållet sönder. 
 
 
Februari bara flöt på, tycker jag. Jag var sjuk ett tag i början av Februari och jag höll på och tittade på bästa serien - Gossip Girl ♥. Jag var jätte mycket med Kajsa, Ela & Linda utanför skolan. Vi bakade runebergstårtor allihopa tillsammans och så firade vi ju Alla hjärtans dag också! Denna månad blev jag också helt fast i spelet Geometry Dash, haha. Under sportlovet åkte vi på kryssning till Stockholm, träffade våra kusiner i Hesa och såg på musikalfilmen Les Miserables som jag älskade! 
 
 
 
Mars var en bra månad. Jag köpte ett iPhone skal och en Victoria's Secret till Kajsa från Stockholm och det uppskattades, haha! Jag kollade We're the millers för första gången, så bra! Spelade in en film med min kusin och syster, som ännu inte är klar, hahahaha. PLL finalen som var såå spännande! Och så var det ju högis disco också där det hände lite grejer som jag mådde dåligt av nästa dag. Men annars en mycket bra månad! 
 
 
 
April. Första april är ju dagen där man får lura varandra. Jag minns inte vem jag lurade eller vad jag sade, men jag minns att nästan alla hade på keps i skolan. Det var ett meddelande som gick runt att alla skulle ha på keps och det fungerade faktiskt! Nästan hela vår klass kom med keps till skolan. Den fjärde kollade jag också på Titanic med Kajsa, som inte hade sett den då ännu, och det var jätte mysigt. Sedan minns jag också att den tionde var en mycket jobbig dag. Det var muskel och konditionstest, jag blev underkänd i ett finska ordförhör (!) och var sedan med Kajsa i stallet hela dagen. Allting var otroligt tungt och det kändes som att jag hade feber när jag kom hem. Dagen efter vaknade jag av att jag inte kunde andas, jag var tydligen allergisk mot hö. Jag var sjuk i nästan en vecka. 
 
 
Majmin månad. Nej, haha - men jag fyller då. Första maj firades i stan och i tåget. Min lillasyster och jag åkte ner till våra kusiner i Borgå. Det var en jätte trevlig resa och jag kollade ut Gossip Girl, men började också titta på The Vampire Diaries som genast blev en ny favorit. Dagen efter vi åkt var jag sjukt deprimerad (det blir jag alltid när vi lämnar våra kusiner), men allt blev bättre när man tittade på TVD. Den 10.5 var det Eurovision som jag tittade på med Kajsa! Men jag mådde så himla dåligt ett tag där också, jag åt ingenting på 3 dagar och mådde skit av allt, verkligen hemskt. Men det fixade sig efter ett tag. Den sextonde stack Ela och jag på bio med filmen The Other Woman, som rekommenderas! Vi åt också vid Subway, första gången för Ela (!). Dagen efter begav jag mig till stan för att handla avslutningsklänning, tack & lov träffade jag på Linda som hjälpte mig att hitta en fin klänning. Och fredagen den 23dje smällde det! Kajsa och jag stack iväg till Stafettkarnevalen med min pappas klass. Härliga tider, haha! Det var otroligt roligt, men hemska saker vad hett det var! Vi hade jäätte kul och vi sovde över hos mina morföräldrar som bor nära. Dagen därefter åkte vi till bl.a Brunberg och Borgbacken. Det var väldigt mycket folk i Borgbacken, men det spelar inte så stor roll när man är med Kajsa ♥. Och den tjugonionde fyllde jag 14 år! Jag firade min speciella dag med Kajsa, Ela och Linda. De sov över, vi spelade spel, såg på film och åt ute. Det var en jätte lyckad födelsedag, men nu har jag fått så många nya vänner så nästa år blir det antagligen ett lite större kalas. ♥ Den 30:onde steg vi upp tidigt, min pappa hade dukat fram frukost, så vi åt och sedan stack vi iväg på cykeldag med skolan. Det var helt okej, men det blev roligt igen när de hängde med mig hem igen efteråt. Dagen efter var det skolavslutning. En jätte lyckad månad! 
 
 
 
 
 
 
Juni och nu är det sommarlov! Eller var. De första dagarna var inte så händelserika men den fjärde åkte jag på bio med Ela, vi såg på Maleficent. Den sjunde åkte Kajsa, Ela, Wilma, Sara, Verro, Amanda och jag till Linda för att fira hennes födelsedag som egentligen var den sjätte April. Det var ett jätte trevligt kalas! ♥ Och den nionde började jag förbereda mig inför vår härliga resa till Frankrike! Jag shoppade för ganska mycket pengar den dagen så att det skulle räcka för 12 dagar i det vackra landet. Och dagen efter, tionde - dagen före vi åkte, färgade jag håret till mörkbrunt. Jag blev riktigt nöjd och var då redo för Frankrike. Och den elfte åkte vi iväg! Hela resan började ganska dåligt, vi fick inte bilen som vi hade beställt långt på förhand och vi körde vilse under fullmånen i Paris kl.01 tiden mitt i natten, men efter flera timmars körande och omprogrammering av GPS hittade vi till Disney hotellet! Och det var en otroligt mysig stuga som vi fick, och våra täcken var jätte sköna, haha. Nästa dag befann vi oss i Disney Land som nog är ett av det mest fantastiska som jag varit med om! Vi hyrde också ett hus som vi ägde i 1 vecka, det var stort och hade en egen pool. Vi åkte också på många utflykter och allt dethär gjorde vi med våra kusiner. Frankrike var en jätte härlig upplevelse! ♥
 
  
 
 
 
 
Juli var en vanlig sommarlovs månad. Jag sov över hos Linda i två nätter och hade jätte kul medan vi började titta på serien Revange tillsammans. Sedan hade vi också en årlig släktträff där jag blev ännu bättre bekant med en släkting jag inte talat så mycket med förr. Och den trettonde åkte jag iväg med mina farföräldrar och syster till min mormor och morfar i Borgå. Jag åker alltid dit på sommarlovet och det är otroligt vackert där, de har en egen strand på gården och huset är jätte stort och fint! Där träffade vi också på ett par kattungar som min syster och jag blev förälskade i! Men min syster åkte hem tidigare än mig så jag blev kvar några dagar själv med mina morföräldrar. Men jag hade det jätte bra där! Jag var mycket med min kusin, Henna, där också. 
Dagen efter jag kommit hem stack jag på bio med Linda & Kajsa. Vi såg på Fault In Our Stars och jag kunde inte hålla tårarna borta, haha! En jätte fin film! Vi åkte också båt under solnedgången och åt våfflor hos min farmor och farfar. Och den tjugofemte var det en fantastisk dag - Maddes kalas! Oförglömligt, verkligen! Bästa dagen på länge! Och våra brasilianska släktingar hälsade på då också. Shit vad jag börjar sakna sommarlovet nu!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti , månaden när skolan börjar. Och den tionde shoppade jag inför skolstarten med inte så mycket kläder denna gång. Och den elfte började skolan igen. Men under sommarlovet bestämde jag mig för att satsa på skolan på allvar, och det har lyckats. Nåja, den 14:onde hade jag ett sångprov för att slippa in till sånglektioner på musikinstitutet. Alltså åh vad jag var nervös, men jag klarade det! Och den sextonde uppträdde jag på min släktings begravning, det var inte så roligt - för jag kände henne bra och det kom som en chock att hon hade gått bort, fanns inga tecken på det tidigare. Men den tjugoandra blev det roligt igen, för då kom Ela med mig till min mormor och morfar! Vi hade jätte roligt och det var en jätte kul upplevelse att visa henne runt där. Sedan var det ju villaavslutning någon gång också. 
 
 
 
September var den månaden där Kajsa, Ela, Linda och jag hade vår BFF challenge. Det var otroligt roligt och speciellt! Vi satt där ute och svarade på frågor om varandra, den som hade fel fick iskallt vatten över sig - eller nja, så var det tänkt. Efter ett tag bytte vi ut det till jätte varmt vatten eftersom vi började frysa, hahahah! Efter det såg vi på Divergent vilket är en fantastiskt bra film! Det blev min favorit film. Men Kajsa, Linda och jag har också varit på bio med If I Stay som också var jätte bra. Och den tjugonde besökte jag Ela eftersom hon fyller år då. Efter det blev det stan och High School Musical maraton med min mamma och syster. Hjälp vad längesedan det var sedan man såg på de filmerna! Men Elas kalas firades först 6 dagar efteråt med Madde, Alexandra, Kajsa, Linda och jag som gäster. Ett jätte lyckat kalas med film, fotografering, prat, skratt och typ skattjakt i regnet, haha. Alla utom Linda och jag var livrädda i mörket bara för att vi pratat om skräckfilmer och övernaturliga upplevelser innan vi gick ut. Linda och jag skrämde dem och sjöng julsånger, vilket de andra hatade, hahaha härliga tider! Dagen efter fick jag en autograf av KAJ och så kom ju Thailands ambassadör också. 
 
 
 
Oktober den tredje var den dagen mina fina kusiner från Borgå kom hit. Vi hade det jätte bra, som vanligt, och nästa dag besökte Amanda & Verro mig. Vårt hus var inte så bra städat då så jag fick ursäkta mig lite grann, haha. Men annars hade vi jätte kul! Oktober var också tyvärr en stress-månad. Jag övade jätte mycket, för denna månad var proven som mest. Men jag hann också se på POTC med Linda, ha glöggmys med Ela, Skypa, åka till Tropiclandia, vara skit deprimerad, hålla tal, höra på massvis av musik, åka på Kajsas kalas med ett gäng härliga flickor, gråta ut, rida och åka till farmor och farfar. En lite blandad månad, mitt humör gick i bergochdalbanor, kunde gå från överlycklig till jätte deprimerad. 
 
  
 
November , den gråa månaden. Jag började få min månadspeng på allvar, åkte och kollade film hos Kajsa, firade Halloween i efterskott, fick lite smått & gott av mina F som varit i Stockholm, MK test, kände mig utbränd ett tag av allt provläsande, bakade nutella kex med Kajsa, en bunt med prov, åkte till Amanda, fick mitt efterlängtade bankkort, kollade Revange med Linda, städade ihjäl mig, kollade Mocking Jay Part 1 med Alexandra, Linda & Kajsa och firade Lilla Jul. ♥ Månad - helt okej. 
 
 
 
 
December månaden vi är på nu. Denna månad tycker jag själv att varit mycket bra. Jag har haft ett jätte mysigt julmaraton med Kajsa, Ela, Alexandra och Madde. Vi klädde också upp oss när vi skulle fixa till lågis disco, Madde gjorde en ursnygg inbakad fläta på mig! Men vi har också haft ca 3 knytkalas i skolan denna månad, haha. Och den tolfte drog jag iväg med Amanda och Verro på sleepover till Verros otroligt snygga hus! Det var en fantastiskt rolig kväll med mycket rape, skratt, filmskådande och ätande, haha. Den 14:onde var jag lite smått deppig och jag skulle vara kyrkvärd då också. Gick helt okej. Onsdagen den sjuttonde gick åt att shoppa mängder med julklappar åt nära och kära, halva bankkonton rök åt det, hahaha! Men det är värt det. Kvällen därpå var det lågis julfest som jag stack iväg på med Kajsa, Ela, Linda och Ella. Dagen före julfesten var jag med min kusin och syster, alltid lika kul, haha. Och på kvällen åkte jag till Ela för att dricka glögg med hennes familj. Då såg vi också skräckfilmen Annabelle, vilken rekommenderas! Men min lillasyster har också lackat mina naglar jätte snyggt och "juligt", paketerat in julklappar och bakat julgodis. Och den 23:dje skaffade jag denna blogg! Jag tycker att December har varit en fin månad! ♥
 
 
 
 
 
Så tusen tack alla fantastiska vänner, familj och släkt som gjort detta året fantastiskt för mig! ♥ Nu siktar vi in oss på 2015. GOTT NYTT ÅR!