Linns nyårskrönika 2015

Fotografering  /  1  Kommentarer
Nu kör vi igång igen! Måste tyvärr berätta att det är något fel i bloggen angående koderna att kunna läsa äldre inlägg, därför kan jag inte länka förra årets nyårskrönika här. Det enda sättet att kunna läsa gamla inlägg på (1 månad och äldre) är att använda mobilversionen.
Men detta år har varit otroligt annorlunda och bra, har fått många nya vänner och upplevt saker jag inte trodde att jag skulle göra.
 
Januari var en bra start på det nya året. Vi åkte iväg till Stockholm med kusinerna, åkte till Linda med Kajsa & Ela där vi fotograferade och gjorde det sista av BFF challengen som inte blev av på sommarlovet. Denna månad åkte jag också och övernattade till Verro för första gången! Vi kollade på en revy och fotograferade mycket, hade tydligen en ganska rejäl foto-period i Januari, hahah. Men jag hade också min allra första sleepover med Amanda där vi kollade film, skrattade och åkte in till stan + kollade fotbolls match. Åkte faktiskt också in och kollade på en match som min lillebror spelade den 31a Januari. Och så får vi ju inte glömma hockey matchen som Linda, Amanda och jag var på! 
 
 
 
 
 
 
Februari var en blandad månad med både glada och negativa känslor. Vi åkte iväg på en slalomresa till Simpsiö, jag var jätte aktiv i gruppchatten med Amanda och Kupi (en grupp som tyvärr nästan helt har upplösts), jag firade Vändagen med brudarna, vi övade något vansinnigt till Talangjakten 2015 men det blev inget i slutändan, min iPod kraschade, vi fick sportlov, Amanda sovde över för första gången här och så åkte jag iväg på resa till södra finland med fina Linda! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mars är den månad som betytt mest och lämnat efter sig störst spår. Det var denna månad som jag ringde mitt första skype samtal till Amanda, det samtalet som har påverkat att allt ser ut som det gör idag. Den sjunde Mars, har gjort att jag har blivit såhär bra kompis med henne och det är jag verkligen så tacksam över! Jag talade med henne till över 03 tiden den natten och jag älskade att prata med henne! Det insåg jag väldigt tidigt. Men denna månad var också allting perfekt mellan hon, jag, Kupi och Linus. Den gruppen har ungefär splittras nu och jag saknar verkligen att skriva med dem! Denna månad var jag också hemma hos Kupi med dem, det kommer antagligen aldrig någonsin att hända igen.. Så himla sorgligt men en sån himla bra dag! Före vi åkte till honom, va jag och Amanda ute i skogen och sprang. Och den 21a stack jag och sovde över hos farmor och farfar! Denna månad blev också Amanda & Linus tillsammans. Hemska saker vad jag saknar dehär tiderna!!
 
 
 
 
 
April fick vi vårt kära påsklov! Under denna period blev jag bara bättre och bättre vän med Amanda för varje dag och jag var så himla lycklig under denhär perioden! Vi åt en jättegod påskmiddag på huslig ekonomi, jag drog till stan med Kajsa och Alexandra och firade in påsklovet på det sättet. På kvällen åkte familjen in på en pizza och dagen efter kom Amanda och sovde över hos mej! Vi hade riktigt påskstämning och kollade film, gick ut och gå, lyssnade på musik och sånt som vi brukar göra. Dagen efter åkte jag in till påskbrasan! Vi gick inte påskhäxor i år. Den tionde var jag också hos Amanda och busade riktigt totalt! Och den trettonde började den älskade PRAO perioden som jag hade vid YLE! Denna period var nog min lyckligaste period under hela året, tror jag bestämt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maj fick en jättebra start med första maj som firades på torget med la Squad. For ut på eget med Amanda på torget, hade big mac challenge, sprayade godisspray, åt massvis med svensk choklad och åkte hiss! Efter det var Kajsa, Ela och jag lekledare och fick betalt, vilket också var en upplevelse i sig! Och den andra åkte jag till Ela för att kolla skräckfilm, också en mysig kväll. Den fjärde maj hade Amanda & jag samma kläder i skolan, mycket har man hunnit pröva på dethär året märker jag nu. Tionde var det morsdag, den firades och sedan åkte jag iväg till Amanda där också Linus var. Denna månad hade ingen några problem alls, alla var glada och det saknar jag. Den fjortonde hade jag sleepover hos mig, den tjugoförsta åkte jag in till stan för att hitta skolavslutningsklänning och den tjugonde färgade jag håret! Och 29.5 är det den nästbästa dagen på året - min födelsedag! Då fick jag min älskade iPhone 6. En bra månad utan bekymmer!
 
 
 
 
 
 
Juni var ännu en skön och bra månad! Vi fick sommarlov och det tog inte länge innan skriftskolan körde igång. Många klagade och var missnöjda med konfirmationslägret, men jag tyckte det var kul. Såhär i efterhand saknar jag att ligga i stugan och prata på nätterna. Den nionde juni fyllde Amanda år och jag var fortfarande på lägret så jag kunde inte fira henne.. Det var det jobbiga med skriftskolan. Den trettonde, hade Kajsa sin konfirmationsfest som vi firade och den femtonde hade Linda och jag våran fest. Midsommaren firades på villan den nittonde och det var fantastiskt väder då, konstigt nog. Den 27 kom min kusin Matilda till oss och det var jättetrevligt att träffa henne! Saknade sommar..
 
 
 
 
 
 
 
Juli var fantastisk. Jag var VIP på en sommarfestival med Måns Zelmerlöw och KAJ, jag åt på sweet vasa med min lillasyster och saknade kusin Henna, jag köpte nya solbrillor, var mycket vid Wasa football cup, hade BBQ party, åkte till poolen, stack på grillfest och var med Wilma där, stack till stan och campade i trappan med Amanda, var på Kajsas födelsedagsparty med hela squaden, åkte på Amandas och Verros konfirmationer, fick en försenad överraskningsfest av Amanda, cyklade i stan med bara ben i värmen med A, åkte och spelade minigolf med familjen och Linda, stack på familjetrip till Tammerfors i 2 nätter, åkte till Umeå med min broshas fotbollslag och blev bättre kompis med Erica och hade sleepover med Amanda! Otroligt bra månad som är saknad till hundra!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusti var bra i början, men sedan vände allting. Och det är från augusti och uppåt som allting har varit mot det sämre hållet. Ingenting har riktigt blivit som förr efter denna månad, och jag är ledsen över att denna period kom. Först var allting bra, jag hade sleepover med Amanda där vi hade maraton och cyklade i skogen där det fanns ormar och insekter! Vi skrev ett broderskontrakt och var livrädda i skogen, hahah! Den femte började allting kännas konstigt och på konstens natt var ingenting okej. Den nionde läste jag godnatt sagor åt Amanda klockan 03 mitt i natten, och den tolfte började skolan igen och allting var skit. Fjortonde åkte jag ner till södra finland för att fira min morfars födelsedag. Sedan kom den otroligt roliga men ändå ledsamma klassresan. Mycket skratt, bus och ut åpå var det då! Springandes i hotellkorridorerna på natten för att hämta is, hahahah minnen. Hela denna månad gick ut på att stötta och kämpa. Villaavslutningen var bra, men jag grät en del gånger instängd i bilen och pratade av mig med Amanda. 
 
 
 
 
 
 
 
 
September smällde allting. Amanda var jättesjuk och mitt beteende ändrades ganska rejält. Jag gick till henne från skolan och hade köpt hennes favorit godis och kex, för att få henne på bättre humör. Hade också sleepover med henne och åkte på bio, men allting var annorlunda. Den tionde hamnade hon på sjukhus i en vecka. 
Gick omkring och var ständigt orolig och nervös, det var svårt för mig att vara glad på riktigt den månaden. Den tjugonde september fyllde Ela år och vi firade henne med brudarna från klassen! Ut och cruisade med mopon i mörkret gjorde vi också, hahah. Den tjugoandra började PRAO veckan vid Vasa bladet. Under denna månad åkte jag till skolor och intervjuade, gick på taket, åt fantastiskt god mat, blev bra vän med min prao buddie, tog en två timmars promenad från vasa till smedsby för att hälsa på Amanda som fortfarande var sjuk, var vansinnigt trött själv, åt pizza med la familia och åkte till en strand och hade picknick med Kajsa, Ela och Linda! 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober var väldigt blandad men med mest nedstämda känslor då också, åkte på gratis bio för att skriva recension med PRAO gänget, facetimade med Amanda, min kusin Kasper kom hit och var här i en vecka, åkte på pizza kväll till Ela, satte upp tornet på vårt kapell, fick hjärnskakning, kände mig sjuk och mådde dåligt konstant - förstod inte vad som var felet på mig, Amanda kom hit och vi var ut åpå i byn, åkte till Turkiet i en vecka och hade det fantastiskt där, kom tillbaks - blev allvarligt sjuk, bodde hos farmor och farfar i nästan en vecka, inget halloween party - väldigt nere. 
 
 
 
 
 
 
 
November var en aning bättre. Lyssnade på musik helt galet mycket, pratade av mig med Ela en dag uppe på herrbacken, åt mugcakes, pratade med Amanda, grät en aning, var på stan med finaste Ballex, stack till Amanda över natten en vardag, lunchade vid sweet vasa med Kajsa, Ela och Linda, hade filmkväll med hjälpledarna och hade många sena nätter med dem där vi spelade pidron, for en dag till Jakobstad, hade ångest, bowlade med brudarna, firade första snön med Amanda, firade den älskade lilla julen och var väldigt orolig. Trots vissa positiva saker, var det en jobbig månad. 
 
 
 
 
 
 
 
December månaden som vi avslutar ikväll, har varit helt okej. Amanda kom hem till mig den andra och vi pluggade till engelska provet tillsammans. Har också ätit massvis med bakelser, varit på tre julfester, varit en ängel på en julkrubba med hjälpledarna, gråtit det mesta jag gjort i hela mitt liv, försökat verka glad i skolan - men misslyckats, haft sånt otroligt deeptalk med Amanda när hon sov över här - pratade till 3 tiden trots att det var skoldag nästa dag, photoshoppat, stöttat, sprungit runt huset barfota, fått fantastiska julklappar och mått väldigt dåligt. 
 
 
 
 
 
 
Och detta är mitt 2015. Jag är jätteglad över detta år, jag trodde aldrig att det skulle bli på dethär viset. Månaderna har gått i bergochdalbanor men sånt får man ta, och jag tycker att allting har gått så mycket neråt nu så jag hoppas att det börjar gå över snart. 
Hoppas att ni som läser detta, har haft ett bra år och att ditt 2016 blir minst lika bra.
Gott nytt år allihopa!
 
/L